Tuesday, 7 May 2013

Cat yang Awesome! Mungkin~~~

Assalamualaikum,.

Apabila jari menari-nari di atas keyboard,.idea yg berlambak kat otak sebentar tadi,,makin lama makin pergi,.HuHu ehhhh! sabar sat! jangan p lagi,.Dhia dah lama tak update blog ni,.

Dear : 'Idea'
 Dhia mohon datang balik,.:P

Back to the point,,sebelum keluar rumah untuk hantar Abah ke CIQ dan hantar Adik Dhia pergi sekolah pagi tadi,,ada seekor kucing yang tak di undang malah tak di jemput langsung,,telah bertandang ke rumah Abah,.HuHu,.

Time Adik nak tutup pintu rumah,,Adik angkat kucing tuu sebab nak letak kat luar rumah,.tapi,..Dhia halang,.dan Dhia cakap,.....

'Biarkan jer dia kat dalam rumah,.nanti kita balik,,kita nak main dengan kucing tuu'

Bila Dhia balik dari hantar Abah dan Adik,,lepas kunci pintu,,Dhia terus cari kucing tuu dalam rumah,.kucing tuu sedap dia jerr guling-guling atas katil kami adik-beradik,.tak minta izin langsung,.*jangan contohi perangai kucing ni,.

Kucing tuu sangat laa manja,.pepagi lagi dah b'gurau senda dengan Dhia,,konon² nak gigit² manja jari jemari Dhia laaa,.last² kucing ni tertidur,.

Ni lahh pendatang tanpa izin kat rumah Dhia pagi ni,.*seronok b'main!

Hah! lupa pulak nakk bagitahu,.kucing ni bukan kucing jalanan,.tp kucing ni jiran Dhia yg bela,.sebab tuu kucing ni manja,..:P

Dia dah penat main,,dia tidur,.*aman dunia!

Jiran Dhia ni kan,,memang tak sayang kucing betul,.agak² kan,,Tuan kucing ni wat apa sekarang,? ==' mencari kucingnya atau tidak m'pedulikan langsung,? Kesian kau kucing,.tak disayangi Tuan sendiri,.HaHa

Tak sampai 30 minit dia tidur,,dia bangun,.
Dhia tak layan kucing ni,,dia kacau Dhia,.
Sibukk jerr kucing ni,.=='

Dhia ada juga hantar kat Moments ( WeChat ) gambar kucing ni,,abang Dhia tanya Dhia,,mana pulak Dhia amik kucing tuu,.HuHu bila masa lakk Dhia amik kucing tuu pon Dhia sendiri tatau,.yang Dhia tau Dhia kebas kucing jiran sebelah jerr,.HaHaHa

*I love cats because I enjoy my home and little by little,,they become its visible soul,.


10-Q sebab sudi baca entri Dhia,..^_^


76 comments:

  1. ommmooo ... comel la kucing awak . hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan kucing Dhia,.kucing jiran sebelah rumah,.:P

      Delete
  2. omeynyerr kucingggg :) Dah follow awk. Thanks follow kita. :)

    ReplyDelete
  3. alolo,comeyynye:) pndai blogging plk tuu, hee;)

    ReplyDelete
  4. alolo comelnyeee kucing tu xD teruskn berblogging x)) visit my blog ea x))

    ReplyDelete
  5. Atotoo , tolong kiss pipi kucing tuu untuk kiteee ! Comel sangat , geramm niee >.<
    Done follow your blog , niceee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucing tuu dah balik rumah tuan dia da,.hehe
      tq,.Dhia dah follow blog awak,.

      Delete
  6. Anak buah saya takut sesangattt kucinggg . Grrr. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa~~ tp mmg ada sesetengah org takut kucing,.pelik =='

      Delete
  7. jelesnye ade jugak kucing dtg rumah :( parent Mai tak bg bela sebab buat kuih T.T comel sgt kucing tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq-tq,.*wakil kucing tuu,.hahaha
      Abah Dhia pon tak bagi bela,.sbb tuu Dhia kebas sekejap kucing tuu dari jiran sebelah,.ngeee~

      Delete
    2. hoho..kebas terus je lah..ekeke..oo Dhia pun student uitm la erh..hehe..all the best kayh ^^

      Delete
    3. tak boleh kebas,,dosa! hehe okay,.tq :)

      Delete
  8. hai, dear, done follow sini,, jom buat shoutbox macam blog saya, senang sikit orang nak tinggalkan jejak,,
    http://theboisterouslyblog.blogspot.com/2013/05/cara-buat-slide-shoutbox.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi! okay dah,.tq atas cadangan awak,.:)

      Delete
  9. haii dhia...salam perkenalan..
    hamboii..hamboii..ke main lg si cat 2 yer dok dpn2 lappy lg..nasib shomey...jom g blog acu follow n isi tabung yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hyte acu,.Dhia dah follow blog acu,.:)

      Delete
  10. cer kidnap kasi kat kak sally :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu,.mane boleh kidnap kak sally,.Tuan dia cari nanti,.:)

      Delete
  11. comel kucing ni.. :) suka! ilovecat!!! bagi blh? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi,? tak boleh laa awak,.orang punya ni,.bukan Dhia punya,.:P

      Delete
  12. Salam.

    Sihat n comel ^_^ tuan kucing pun tak heran, dia tau kucing dia ngah berjimba atas katil dhia,hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,.berjimba pon boleh,.ngee~

      Delete
  13. comel nya kucing tu dhia :) . even emy "takut" kucing , tapi emy suka tgk kucing hihihi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa,.kucing tak makan orang laa emy,.:P

      Delete
  14. kiubta kucing =)
    blogwalking here ^^

    ReplyDelete
  15. comelnya la hai ucing tu..hehe..jaga2 kalau dia dah suka tengek atas keyboard.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,.bahaya tuu,.kucing tuu b'tenggek kat situ sebab tgk cursor b'gerak2,.

      Delete
  16. cantik kucing 2 :) xberak merata ke kucing 2 tggl dia duk dlam rumah???

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak,.kucing tuu pandai cari toilet sendiri,.ngee~

      Delete
  17. hai awk x)) terskn berbloggng , ap kate ltk cbox nnty snng org na letkkn jejak x))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai! okay,,nanti Dhia letak,.masih semput2 lg nak b'blogging ni,.tq bagi cadangan,.:)

      Delete
  18. comelnye kucing ni..mcm2 aksi..

    ReplyDelete
  19. comelnya kucing..^^.rugilah jiran sebelah tu tak peduli kucing..:).follow sini ^^

    ReplyDelete
  20. amboii bukan men ur cat hadap lappy hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kucing tuu tengok cursor b'gerak2,.huhu

      Delete
  21. Replies
    1. huhu,.setiap orang ada minat yg berbeza :)

      Delete
  22. huaaa.. comelnya kucing.
    Kucing skrg dah pandai main h/phone yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngee~~ kebetulan jerr phone tuu ada kat tempat kucing tuu guling-guling,.^^

      Delete
  23. comelnye kucing..yana pon ade kucing warne grey...

    jemput singgah blog..byk baju2 cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay,.mmg bnyk baju cantik,.nakk beli jerr rase,.^^

      Delete
  24. done follow you.thanks melawat blog tadi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay tq ,.tadehal laa,.jalan2 pagi jap tuu,..:)

      Delete
  25. Thanks singgah, done follow ;)

    ReplyDelete
  26. comelnya dia, geram tengok.. akak memang suka kucing.. :D

    ReplyDelete
  27. hehe cute je kucing tu. memang seronok main dengan kucing! :)

    ReplyDelete
  28. thnks singgah my blog, hehehe...anyways follow sini jugak~

    ReplyDelete
  29. sorry menyemak kat sini . tak jumpa cbox . hehe . done follow you too . *62

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu,.skrg mybe senang jumpa dah cbox Dhia,.hehe,,tq dear! :)

      Delete
  30. Ya Allah....bijaknya kucing tu bring atas katil semua....dia tunggu tuan dialh tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,.sangat bijak,! tggu tuan dia,? cam salah ruma jerr,.x))

      Delete
  31. Cuteeeeee http://alienfromthepluto.blogspot.com/

    ReplyDelete
  32. Comel je kucing nie..bijak plak tu,,hehe

    ReplyDelete
  33. ahaa comeynya kucing tuh.. btw sis you has been tag, ^.^ http://blossommuslimah.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    ReplyDelete